Elbilar

Lynk & Co andas ut efter experimentåret

Lynk & Co:s vd Alain Visser säger att han inte vågade räkna med att så många som 95 procent skulle välja att prenumerera på bilen. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Göteborgsbaserade biltillverkaren Lynk & Co summerar sitt första år på marknaden med runt 35 000 beställda bilar i sju länder. Hälften av den snabbt växande personalstyrkan är kvinnor och 80 procent har aldrig tidigare jobbat i bilbranschen: ”Det är viktigt för vår företagskultur”, säger vd Alain Visser.

Publicerad

Alain Visser har visserligen som jobb att göra reklam för sitt företag, men låter genuint nöjd på rösten när han säger att han är "överväldigad" av den Kinatillverkade bilens första år i Europa, som han beskriver som "experimentåret".

Lynk & Co kan räkna hem omkring 35 000 beställda bilar i sammanlagt sju länder, där Nederländerna och Italien är största marknader före Sverige som kommer på tredje plats med en tiondel av totalen. Dessutom har tiotusentals kunder anmält sig som medlemmar för att ha möjlighet att hyra bilen under kortare perioder.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här