Klart: Nya elsuven Polestar 3 byggs i både USA och Kina

2021-06-16 13:43  
Polestar bygger sin nya el-suv i USA. Arkivbild. Foto: Petter Borg

Elbilstillverkaren Polestar, som ägs av Geely och Volvo, tänker bygga sin nya elektriska suv Polestar 3 i både Kina och i USA.

Produktionen påbörjas nästa år, uppger bolaget i en intervju med Reuters.

Den amerikanska fabriken ligger i Ridgeville, South Carolina, och är samma anläggning där Volvo Cars har tillverkning. 

"Polestar 3 kommer att byggas i USA, för våra amerikanska kunder. Från och med nu är USA inte längre en exportmarknad utan en hemmamarknad", säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Läs mer: Polestar kan ha hittat en tredje batterileverantör 

Enligt Polestar passar fordonet bra för amerikanska förhållanden, då det är en stor och hög suv. Inledningsvis är den avsedd för den amerikanska marknaden, men kan exporteras så småningom.

"Att förlägga produktionen i USA effektiviserar inköpsprocessen, förkortar leveranstiderna och kommer till och med ha en positiv inverkan på priset på vår SUV Polestar 3," säger Dennis Nobelius, operativ chef på Polestar.

Samtidigt planerar Polestar även att skaffa sig mer affärs- och butiksytor i USA. Målet är att Polestar spaces ska introducerats på 25 platser under 2021.

Sedan tidigare byggs Volvos S60 i fabriken i South Carolina. Kapaciteten i fabriken som öppnade 2018 väntas bli 150 000 bilar per år.

Läs mer: Volvo först ut – ska bygga bilar av fossilfritt stål

Mer om: Polestar Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt