Efter Teslas fiasko – 200 000 beställningar

2019-11-25 08:00  
Foto: Tesla

Bara några dagar efter lanseringen har 200 000 av elbilstillverkaren Teslas nya el-pickup Cybertruck beställts.

Uppdatering:

Under natten till måndagen svensk tid passerade Tesla en ny milstolpe. 200 000 förhandsbokade exemplar av Cybertruck, skriver Elon Musk på Twitter.

Originalnyhet:

Efterfrågan på bilarna kommer utan att några pengar lagts på marknadsföring, enligt Teslas vd Elon Musk. Hittills har de flesta bokat den fyrhulsdrivna varianten med antingen dubbla (42 procent) eller trippla (41 procent) elmotorer, medan runt 17 procent beställt en Cybertruck med bakhjulsdrift.

Läs mer: Här är Tesla Cybertruck – inspirerad av Bond-bil

När bilen visades upp för första gången på ett evenemang i Los Angeles i fredags gick presentationen snett. Både publiken och Tesla-grundaren blev chockade när bilens rutor, som är gjorda av förstärkt glas som ska klara hårda smällar, krossades av en metallkula.

Efter premiärvisningen dök Tesla-aktien med 6,2 procent på USA-börsen.

Pickupen beräknas som tidigast vara färdig i slutet av 2021. I USA kommer den enklaste versionen av bilen att kosta 39 900 dollar, motsvarande 383 000 kronor. Några svenska prisuppgifter finns inte i dagsläget.

Simon Campanello

Mer om: Elon Musk Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt