Zuckerberg ber om ursäkt för "osmaklig" Puerto Rico-video

2017-10-12 07:49  
Facebookgrundaren Mark Zuckerberg. Foto: TT

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ber om ursäkt för en video som han sände live från det orkandrabbade Puerto Rico. Videon har kallats "tondöv" och "osmaklig".

Mark Zuckerberg skulle lansera en ny Facebookfunktion och sågs i videon i form av en virtuell 3D-karaktär tillsammans med Rachel Franklin, som arbetar med Facebooks virtuella satsningar. De pratade om sin "fantastiska" nya applikation som ska tillåta användare att utforska världen digitalt.

"En av de sakerna som verkligen är magisk med virtuell verklighet är att du kan få känslan av att du verkligen befinner dig någonstans", sade Zuckerberg i videon med översvämmade hus i bakgrunden.

"Det känns verkligen som vi är här i Puerto Rico, som självklart är ett svårt ställe att ta sig till just nu".

34 människor omkom i orkanen Maria, vars efterdyningar fortfarande orsakar stora problem för många med tillgång till elektricitet och rent vatten.

I videon presenterade Zuckerberg också ett samarbete med amerikanska Röda korset för att skapa ett bättre kartsystem för Puerto Rico som ska underlätta för hjälparbetare.

Men teknikskribenter menar att videon var "tondöv", "otrolig, och inte på ett bra sätt", och "höjden av osmaklighet".

Zuckerberg svarar i en kommentar till Washington Post att vill höja medvetenheten om vad som händer runtom i världen.

"Jag ber om ursäkt om någon tog illa vid", skriver Facebookgrundaren.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt