Zlatan är nätets skadligaste svensk

2015-09-30 06:34  
”Åh nej, inte var tionde länk!” Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic är den svenske kändis som genererar flest skadliga länkar vid sökningar på nätet. Även Yngwie Malmsteen är farlig, och kan orsaka att kortuppgifter stjäls, visar en ny undersökning.

– Var tionde länk, när man gjorde en sökning på Zlatan, ledde till något som är skadligt. Exakt vad det skadliga är skiljer sig från länk till länk, säger Christoffer Callender, säkerhetsexpert vid Intel Security till TT.

Undersökningen Most Dangerous Celebrities baseras på statistik från företagets datacenter och rankar vilka kändisar det är mest farligt att söka information om på nätet. Zlatan Ibrahimovic följs av ABBA och Yngwie Malmsteen.

Ett enkelt sätt för skurkarna på nätet att ta sig in i andras datorer är att få användarna att klicka på en länk.

– Skurkarna håller sig ajour med de kändisar som är mest klickade. Att klicka på skadliga länkar kan resultera i allt från reklam till att dina kreditkortsuppgifter stjäls, säger Christoffer Callender.

Han rekommenderar användare att ha sunt förnuft, och att inte klicka på länkar till suspekta sidor eller erbjudanden som verkar för bra.

Förra årets svenska lista toppades av Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia. Den globala listan toppas av dj Armin van Buuren.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt