Zennström går in i svenska Klarna

2012-05-21 11:59  
Niklas Zennström

Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico investerar i betalningslösning för e-handeln.

Det är bara några månader sedan som Niklas Zennström i Ny Teknik pekade ut detaljhandel, utbildning och hälsa som nya tillväxtområden på nätet.

Nu meddelar Niklas Zennströms riskkapitalbolag, Atomico, att bolaget investerat i svenska Klarna, som erbjuder en europeisk betalningslösning för e-handeln.

- Genom att separera köp från betalning gör Klarna det enkelt och tryggt för både e-handlare och konsumenter att handla på nätet. Vi ser fram emot att stödja Klarna i sin fortsatta resa att erbjuda lösningen till allt fler människor över hela världen, skriver Niklas Zennström, i ett pressmeddelande.

För närvarande genomför Klarna transaktioner till ett värde av ungefär 18 miljarder kronor om året. 15 000 e-butiker är anslutna till betallösningen.

Zennströms Atomico har hittills gått in i ett 50-tal bolag de senaste fem åren. Flera av bolagen arbetar med mobilt internet.

Niklas Zennström söker efter bolag, som kan förändra de globala spelreglerna, och i intervjun i Ny Teknik pekade han ut utvecklare av nya tjänster.

Senast Atomico gick in i ett svenskt bolag var i november förra året, då bolaget investerade i den svenska digitala presentkortstjänsten Wrapp.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt