Yahoo och Nokia hjälper varandra

2010-05-24 15:37  

Nokia tar hjälp av Yahoo för att komma åt den amerikanska marknaden. Medan Nokia banar väg för Yahoo i utvecklingsländer som Indien.

- Det här är mycket, mycket viktigt för oss, säger Carol Bartz, vd för Yahoo, på en webbsänd presskonferens.

Och Nokias vd Olli-Pekka Kallasvuo instämmer. De har samarbetat i flera år, men nu ska det också bli verkstad av, är tanken. För Nokias del handlar det om att ta hjälp av Yahoo för att komma åt den amerikanska marknaden. Medan Nokia ska bana väg för Yahoo i utvecklingsländer som Indien.

Enligt det nya avtalet ska Yahoo uteslutande använda sig av Nokias lösningar för kartor och navigation, vilket innebär att Ovi Kartor används över Yahoos plattformar. Medan Yahoo blir Nokias exklusiva partner för e-post- och chattjänster för Ovi Mail och Ovi Chat.

”Powered by Ovi” kommer det stå på Yahoos karttjänster, och ”Ovi Mail/Ovi chat powered by Yahoo” kommer det att stå på Nokias mail-tjänster.

- Vi gör det möjligt för miljoner att Yahoo-kunder på nyckelmarknader som den nordamerikanska att upptäcka de unika möjligheterna med Ovi Maps. På samma sätt kommer Yahoos experter att förbättra tjänsterna för miljoner av Ovi Mail-kunder i varje land i världen, säger Olli-Pekka Kallasvuo.

De nya tjänsterna ska finnas på vissa marknader under det andra halvåret i år, och över hela världen 2011.

Mer om: Nokia E-post

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt