Yahoo köper KTH-bolag

2006-11-20 10:18  
Tre av sju grundare - Thomas Backelin, Gustav Söderström och Johan Gertéll. De övriga fyra är Daniel Malmkvist, Martin Holst, Johan Edlund och Andreas Nordin.Foto: Tomas Oneborg.

It-företaget Kenet Works som grundades av sju civilingenjörer, främst från KTH, för tre år sedan, har sålts till det amerikanska sökmotorföretaget Yahoo.

Enligt uppgifter till Dagens Industri betalade Yahoo minst 150 miljoner kronor för det 13 man starka Brommaföretaget.

- Det känns jättekul. Det ger oss möjlighet att fortsätta det vi gör fast i en helt annan skala, säger Gustav Söderström, vd och en av grundarna till Kenet Works, till Nyteknik.se.

Han säger att verksamheten kommer att var kvar och utvecklas i Sverige som en affärsenhet inom Yahoo. I övrigt kan han inte kommentera affären, som blev klar i början av oktober.

Kenet Works utvecklar teknik för att besökare på nätmötesplatser ska kunna använda mobilen för att chatta och använda funktioner som push-to-talk.

En av kunderna är ungdomssajten Playahead. Kenet Works har också samarbete med mobiloperatörerna 3 och Tele2.

Företaget är baserat i Bromma utanför Stockholm. Förra året var omsättningen 1,3 miljoner och företaget gjorde en förlust på 5,5 miljoner kronor.

Det var det andra uppköpet av ett ungt svenskt it-företag på kort tid. För två veckor sedan köptes Göteborgsföretaget OK System av amerikanska Sonic Solutions för knappt 80 miljoner kronor.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt