Yahoo: 32 miljoner konton hackade

2017-03-02 07:51  
Marissa Mayer, avgeånde vd för Yahoo. Foto: Polaris Images / IBL

Internetjätten Yahoo uppger att hackare fått åtkomst till omkring 32 miljoner användarkonton under de senaste två åren genom att använda ”falska kakor”.

Enligt företaget kan hackerattacken kopplas samman med ”samma statsstödda hackare” som tros vara ansvariga för intrånget 2014, då minst en halv miljard användare påverkades.

Yahoo har nu agerat och det går inte längre att komma åt användarkontona på detta sätt.

I december i fjol meddelade Yahoo ytterligare ett enormt intrång, där data om över en miljard användare stulits. Det ska ha skett i augusti 2013 och är inte direkt kopplat till intrånget 2014, som avslöjades först i september förra året.

Enligt ett uttalande under onsdagen har intrången kostat Yahoos vd Marissa Mayer hennes årsbonus, sedan en utredning visat att bolaget vetat om hackerattackerna innan Verizonaffären och att ledningen misskött hanteringen av dem.

Mayer uppger att hon begärt att hennes bonus i stället delas ut till ”företagets hårt arbetande anställda”.

Yahoo ligger bakom tjänster som Yahoo Mail, Flickr och Tumblr. Verizon, USA:s största mobiloperatör, ska köpa Yahoos kärnverksamhet. Affären väntas slutföras i juli.

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Yahoo Hacker

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt