Wistrand: Deras Ipred-bevisning håller inte

2009-04-23 14:52  

Fem ljudboksförläggare var de första som använde den nya Ipred-lagen. Men bredbandsbolaget Ephone säger nej till att lämna ut vem som hade det IP-nummer som förlagen vill åt. Nu får tingsätten avgöra vem som har rätt.

Bara timmar efter att den så kallade Ipred-lagen trätt ikraft samlade förlagen som företräds av Danowsky & Partners ihop bevisning som enligt dem visade att ett specifikt IP-nummer tillgängligjorde 27 ljudböcker.

De stämde därför Ephone, bredbandsbolaget vars kund har IP-numret, inför Solna tingsrätt för att få veta vem som ligger bakom det misstänka upphovsrättsintrånget.

Avokatbyrån Wistrand representerar Ephone och igår svarade de till tingsrätten att de motsätter sig att lämna ut uppgifterna.

- Den bevisning som förlagen åberopat i det här fallet är ofullständig och har bland annat inte visat att ljudböckerna gjorts tillgängliga. Förlagen har alltså inte uppfyllt de beviskrav som lagen föreskriver, säger advokat Peter Helle, ePhones juridiska ombud, i ett pressmeddelande.

Peter Danowsky är förlagens advokat. Han är inte överraskad över att Ephone säger nej till deras begäran, men han delar inte uppfattningen att bevisningen inte räcker.

Läs hela artikeln iAffärsvärlden Affärsjuridik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt