Webhallen gör egen spelkonsol

2014-01-29 09:41  
Foto: Webhallen

Det kommer en svensk spelkonsol: en specialmaskin för spelen på nätbutiken Steam.

Den svenska spelkedjan Webhallen kommer att göra en egen spelkonsol. Det är en så kallad Steam Machine, en speldator byggt särskild för spelnätbutiken Steam som drivs av utvecklaren Valve.

Steam Machines blir konkurrenter till de stora spelkonsolerna från Microsoft och Sony, men med uteslutande nedladdade spel från moderföretagets tjänst. Valve ska inte bygga speldatorerna själva, det görs av olika fristående företag och intressenter på relativt lösa specifikationer. Operativsystemet är linuxvarianten Steam OS och konsolerna måste levereras med Valves egen spelkontroll.

Webhallen är bara ett av ett drygt dussin företag som nappats på Valves nya giv. Det kommer att bli tre maskiner i olika pris- och prestandanivåer. En prototyp har visats i USA och nu pågår design av den färdiga produkten.

- Vi tror absolut att det finns en marknad för alla tre, säger projektledaren Anton Nilsson till IDG.se.

Niklas Dahlin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt