Webbfolket träffas på läger

2009-04-24 09:00  
Tomas Wennström har tagit initiativ till en lägerhelg för webbintresserade.

Tomas Wennström, som bland annat driver hittarecept.se, har tagit initiativ till en lägerhelg i webbens tecken. Ny Teknik frågar varför.

Vad ska Sweden Social Web Camp bli?
– En helg där alla som är intresserade av webbteknik och hur webben påverkar samhället får tillfälle att träffas och diskutera under otvungna former. Och där det är deltagarna själva som är med och bestämmer programmet, säger Tomas Wennström, som presenterat idén på [whatsnext.se].

Hur då?
– Inför lägerhelgen kommer planeringen ske på nätet, i någon form. Och på plats kommer det att finnas en whiteboard där man får skriva upp idéer till diskussionsämnen och så får man se vilka som vill vara med och prata. Inspiration kommer bland annat från danska [Reboot] och amerikanska [BarCamp].

Vilka ämnen tror du kommer upp?

– Antagligen allt från väldigt tekniskt avancerade diskussioner kring hur man löser specifika problem på webben, till väldigt filosofiska diskussioner om vad teknikutvecklingen innebär. Det är frågor som är jättesvåra att svara på, men jätteroliga att diskutera.

Vilka tycker du ska komma?
– Är man webbentreprenör eller funderar på något som har med sociala medier i vid mening att göra, då tror jag att man kommer få riktigt stort utbyte av den här helgen. Tittar man på de som skrivit upp sig på intresselistan är det många som har väldigt bra koll på det som händer.

Varför som ett läger istället för ett bekvämt hotell i innerstan?
– Det handlar om ett schysst sätt att kunna umgås på. Konferenser i Stockholm finns det redan. Formen kring en hajk sätter en ram som är mer otvungen, avslappnad, rolig. Jag ser fram emot diskussioner halv tre på natten, med en kall öl i handen.

Var och när?
– Det får vi se. Någon gång i juli-augusti. Var beror på hur många vi blir. Redan har över femtio personer anmält intresse, så vi behöver kanske en fotbollsplan för alla våra tält.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt