Vodafone erbjuder företag Angela Merkels kryptering

2014-12-05 15:47  

Tekniken som krypteringsföretaget Secusmart erbjuder tyska regeringen kommer som app hos Vodafone.

Företaget Secusmart hamnade i rampljuset efter rapporter om att amerikanska NSA avlyssnat den tyska förbundskanslern Angela Merkels mobil.

Merkel fick byta sin gamla Nokia mot en Blackberry som försetts med krypteringsutrustning från företaget Secusmart. Det företaget är också föremål för uppköp av Blackberry.

Secusmarts krypteringsteknik har rykte om sig att vara mycket effektiv, men samtidigt dyr.

Men nu har mobiloperatören Vodafon i Tyskland och Secusmart tagit fram en app med ett krypteringsskydd som bygger på samma teknik som den som finns i den tyska regeringens mobiler.

Krypteringsskyddet kommer att erbjudas företag vars anställda använder mobiltelefonerna för affärskritiska samtal. Skyddet kommer att finnas från januari nästa år och Vodafone kommer att lat betalt per månad för användning av appen.

I skyddet ingår att telefonsamtal skyddas mot avlyssning, men även uppgifter om vem som ringt eller vem man ringer till kommer att skyddas.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt