Viasat börjar sända i 3D

2010-12-16 12:38  

Fotbollsmatcher som direktsänds i 3D och nerladdning av filmer som gjorts i det nya formatet. Viasat blir den första svenska tv-operatör som erbjuder sina kunder 3D.

Under året som gått har prylarna för 3D-tv kommit ut på marknaden, men utbudet av sändningar har dröjt. Lagom till jul erbjuder nu den svenska operatören Viasat direktsända fotbollsmatcher och filmer i 3D till de parabolkunder som har företagets on-demand-box.

Först ut som direktsändning blir matchen mellan Arsenal och Chelsea i brittiska Barclays Premier League. Innan dess kan 3D-sugna tittare ladda ner allt från skräckfilmer till animerade filmer som Det regnar köttbullar.

Men det förutsätter förstås att hemmen också är utrustade med en tv-apparat som är förberedd för 3d. Hittills har cirka 15 000 såna tv-apparater köpts av svenska konsumenter. Enligt Samsungs presschef Erik Johannesson är merparten av dem från Samsung. Företaget har därför etablerat ett marknadssamarbete med Viasat.

- Det här är en milstolpe i svensk tv-historia som vi gärna vill stötta, säger Erik Johannesson.

Ulla Karlsson-Ottosson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt