”Väsentlig industrinyhet” från Nokia på måndag

2012-02-24 13:18  
Nye Nokiachefen Stephen Elop. Foto: Nokia

Nokia utlovar en ”väsentlig industrinyhet” på sin presskonferens på måndag, med start kl 08.30. Det spekuleras redan om vad det är som vd Stephen Elop kommer att visa upp.

På måndag morgon, den första dagen under den stora mobilmässan i Barcelona, har Nokia presskonferens redan klockan 8.30.

Bolaget lockar med ”en väsentlig industrinyhet”.

Spekulationerna är redan i full gång, och aktiekursen har stigit med 4-5 procent under dagen.

Flera tror det handlar om en surfplatta baserad på Microsofts operativsystem Windows 8. Det vore i så fall tidigare än väntat.

Sedan tidigare har det ryktats att Nokia kommer att visa sin första enklare mobilmodell, baserad på Windows 7.6-versionen Tango, på mobilmässan i Barcelona. Men om det är detta som Nokia beskriver som "väsentlig industrinyhet" kommer många bli besvikna.

Det ryktas också om ett tangentbord som kan projiceras i större storlek på en yta intill. Liknande saker har Microsoft visat upp tidigare.

Redan i november undslapp sig Nokias Frankrikechef, i en fransk tidning, att Nokia avsåg släppa en surfplatta i juni i år.

Kanske är det den som vd Stephen Elop tänker visa upp? På måndag vet vi.

Så här formulerar sig Nokia i sin pressinbjudan i dag

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt