Vanligaste frågorna om nya sajten

2016-03-24 14:20 Kalle Anrell  
Kalle Anrell Foto: David Magnusson

"Vilket lyft". "Lättare att hitta mina ämnen". Det är några av kommentarerna om Ny Tekniks nya sajt. Men vi har också fått en del frågor. Redaktionschef Kalle Anrell svarar på de vanligaste.

Sajten känns mer lättviktig när ni har så mycket stora bilder. Är det här en ny inriktning för tidningen?

- Nej, så ska man inte se det. Ny Teknik står för en kvalitetsjournalistik om teknik, oavsett var vi presenterar det material vi skapar. Anledningen till att vi valt att ha mer bilder på startsidan är att vi vet att artiklarna blir mer lästa då.

Jag saknar material som fanns på förra sajten. Varför har ni inte tagit med det?

- Det mesta materialet som fanns på förra sajten finns kvar, men vi har minskat antalet sektioner där det placerats. Det har vi gjort eftersom vi i våra undersökningar märkt att samlingssidorna för varje sektion inte varit så besökta av er. Därför testar vi att tydligare visa de så kallade ämnestaggarna som ligger över rubriken på artiklarna. Där hittar ni ämnesord som kärnkraft, 5g eller elbilar som om ni klickar på dem tar er till alla våra artiklar som skrivits om ämnen.

- Men visst material, som quiz och läsarkommentarer, har vi av ekonomiska skäl valt bort för att lägga resurserna på att utveckla nya moment som kommer att dyka upp efter hand.

Vi gillade placeringen av "senaste nytt" på förra sajten. Varför finns inte den?

- Vi gillar också senaste nytt och har därför gett det större utrymme än tidigare på startsidan. Men vi har valt att prioritera "mest läst" så denna syns först. Till höger finns också det senaste materialet från teknikrevyn som en snabbnavigerad lista.

- Men på artikelsidorna finns det i högerspalten i webbvyn och under artikeln i mobilvyn en lista med de senaste artiklarna, på samma sätt som på den gamla sajten.

- Många av er efterfrågar också klockslag som visar när artikeln är publicerad. Det kommer att dyka upp snart på startsidan också.

Varför kräver ni att de som kommenterar ska registrera sig hos Disqus?

- Vi tror att diskussionerna blir bäst om man skriver i sitt eget namn och tydligt står för sina åsikter eller kunskaper, det är grunden.

- Vi har också haft bekymmer med att ett fåtal läsare sprider hatfulla kommentarer och sänker värdet av ett kommentarsfält. Näthat är inte en del av nyteknik.se och det tänker vi inte tolerera. Men som helhet har vi väldigt kunniga läsare och vill gärna att ni fortsätter bidra till nyteknik.se med era kommentarer.

Det känns som att det är mer annonser på den nya sajten. Varför har ni gjort så?

- Annonser är det som nyteknik.se i huvudsak tjänar pengar på. Men om man jämför den gamla och nya sajten så är annonsmängden och annonsplaceringarna likvärdiga - det är varken mer eller mindre nu.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt