Välkommen till nya sajten

2016-03-22 06:45  
Susanna Baltscheffsky, Ny Tekniks chefredaktör. Foto: Jörgen Appelgren

Här är nya nyteknik.se. ”Nu får vi bättre möjligheter att utveckla vår digitala journalistik”, säger chefredaktör Susanna Baltscheffsky.

Efter åtta års tjänst har koden bakom nyteknik.se gjort sitt. Under flera månaders arbete har redaktion, annonsavdelning och programmerare tagit fram ramverket till den nya sajten.

– Vi smyger nu ut sajten steg för steg. Allt är inte på plats direkt utan sajtens teknik kommer att bli bättre och bättre allteftersom, säger projektledaren Susanna Gärdek som lett arbetet.

Susanna Baltscheffsky räknar med att uppdateringen kommer att få ännu fler att upptäcka Ny Tekniks kvalitetsjournalistik.

– Det viktiga för oss är att vi nu har bättre verktyg för att våra artiklar om de hetaste teknikområdena kan leva längre, säger hon och fortsätter:

– På en konferens med redaktionen presenterade en grupp sin vision för den digitala framtiden för oss: en minitidningsmaskin. Det är det som vi har skapat nu – fast massor av minitidningsmaskiner.

Kommer läsarna att märka någon större skillnad?

– De som läser papperstidningen kommer att känna igen mycket av tidningens utseende.

– Och de som är inne ofta kommer att känna igen sig. Det är fortfarande samma reportrar som skriver texterna och vi har i stort sett samma bevakningsområden som tidigare.

Om man känner igen sig så mycket, varför genomförs omgörningen då?

– Det digitala är extremt viktigt för att fler ska läsa oss. Vi behöver ligga i framkant i utvecklingen för att nå dit. Teknikutvecklingen i samhället berör alla, säger Susanna Baltscheffsky .

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL