Utfors fick sitt ackord - nu tar Telenor över

2002-11-22 15:45  

Stockholms Tingsrätt har fastställt ackordet för teleoperatören Utfors till 25 procent. Därmed är rekonstruktionen av Utfors godkänd och norska Telenor kan gå vidare med sin plan att ta över hela företaget.

Genom ackordet, som innebär att fordringsägarna skriver ned sina fordringar till 25 procent av ursprungligt värde, minskar Utfors skulder med cirka 660 miljoner kronor, skriver Utfors i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Ackordet vinner laga kraft den 13 december.

Den norska telejätten Telenor, som gjort upp med huvudaktieägarna, bankerna och företagsrekonstruktören advokat Mats Elmtén om att ta över Utfors, garanterar att fordringsägarna får sina pengar efter att ackordet fastställts.

Som nyteknik.se skrev i måndags betalar Telenor 264 miljoner kronor i ersättning till banker och fordringsägare för att göra Utfors redo för ett övertagande.

Utfors gör en riktad nyemission till Telenors dotterbolag Telenor Business Solutions som får över 90 procent av aktiekapitalet i Utfors. Förutom de 264 miljoner kronorna lägger Telenor i den svenska delen av Telenor Business Solutions som betalning för aktierna.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt