USA stramar åt för Huawei-affärer

2020-05-15 14:15  
Den nya åtstramningen, aviserad av handelsminister Wilbur Ross slår mot Huawei och TSMC. Foto: TT

USA:s handelsdepartement förlänger sin tillfälliga licens som möjliggör vissa transaktioner med den kinesiska telekomtillverkaren Huawei Technologies i ytterligare 90 dagar. Men samtidigt stramas reglerna för nya affärer med Huawei åt.

Det handlar enligt departementet om att stoppa Huaweis köp av kretsar som härrör från amerikansk teknik eller amerikanska mjukvaror.

Huawei har tidigare varnat för att Kinas regering kommer att svara med motåtgärder om de åtstramade reglerna införs.

Huawei har tillsammans med 114 närstående bolag sedan maj 2019 förts upp på en svart lista över bolag med vilka amerikanska företag inte får göra affärer utan licens.

Läs mer: Uppgifter: Huawei riktade hot mot Danmark

Den nya åtstramningen, aviserad av handelsminister Wilbur Ross, slår mot Huawei, men även mot den stora taiwanesiska kretstillverkaren TSMC, som är en stor underleverantör till både Huawei och konkurrenter som amerikanska Apple.

De flesta tillverkare av kretsar, som används i alla avancerad elektronik, använder komponenter från amerikanska företag som KLA, Lam Research eller Applied Materials.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt