USA:s nästa steg mot Huawei: Bjuder in till 5g-konferens

2020-02-21 17:08  
Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow bjuder in till 5g-konferens i USA. Foto: Evan Vucci AP/TT

Trumpregeringen planerar att arrangera en 5g-konferens om någon månad, där USA:s president Donald Trump kommer närvara. På gästlistan står företag som Samsung Electronics, uppger Larry Kudlow, Trumps ekonomiska rådgivare.

Mötet är en del av Vita husets försök att motarbeta den kinesiska telekomtillverkaren Huaweis dominans när det gäller nästa generations mobilteknik.

Tidigare i februari överraskade USA:s justitieminister William Barr världspressen med att lansera idén om att USA skulle köpa en kontrollpost i Ericsson och/eller Nokia, antingen direkt eller via ett konsortium av privata investerare. Syftet skulle vara att stärka samarbetet mot den kinesiska 5G-dominansen.

Läs mer: Ny Teknik Insight: En jätteguide till 5g

Såväl Larry Kudlow som USA:s vice president Mike Pence har dock efter Barrs uttalande tonat ned sannolikheten för att USA skulle gå in med offentliga medel i Ericsson.

Amerikanska staten köper inte företag, oavsett om de är inhemska eller utländska, sade Kudlow.

Mer om: 5G Huawei

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt