USA kollar 300 miljarder väderrapporter

2009-06-25 13:45  

Den vuxna befolkningen i USA konsumerar varje år tillsammans 300 miljarder väderrapporter. TV är den vanligaste informationskällan.

För första gången har forskare vid National Center for Atmospheric Research i USA tagit reda på hur stort intresset är för väderleksrapporter hos den stora allmänheten.

Undersökningen visade av 9 av 10 regelbundet bevakade väderprognoser, och att antalet prognoser som intresserade per dag kan beräknas till 3,8. Med en vuxen befolkning i landet på 226 miljoner människor blir konsumtionen 300 miljarder prognoser.

Undersökningen visar också att det vanligaste mediet man använder för väderprognoser är tv, därefter radio och sedan webbsidor och tidningar. Och det är tidigt på morgonen, tidigt på kvällen och sent på kvällen som intresset för väderprognoser är som störst.

Majoriteten av de som konsumerar väderrapporter (85 procent) uppger att de oftast bara är nyfikna på vilket väder som väntar, de har egentligen ingen direkt användning av innehållet i prognosen. I övriga fall planerar man aktiviteter efter prognosen.

Studien visar att merparten av de svarande är nöjda med de prognoser som ges, åtminstone för prognoser som sträcker sig en till två dagar framåt.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt