USA hackade hackare före cyberattack

2015-01-19 08:17  
Den här bilden uppges ha visats på de anställdas datorer hos Sony på måndagen den 24 november då företagets system attackerades.

Den amerikanska säkerhetstjänsten NSA hackade sig redan 2010 in på nordkoreanska datanätverk. Det var orsaken till att president Barack Obama så snabbt kunde peka ut Nordkorea för att ligga bakom den stora cyberattacken mot filmbolaget Sony Pictures, uppger säkerhetskällor för The New York Times.

Genom att plantera programvara i de datorer som hackarna använde kunde NSA följa nordkoreanernas arbete. Trots det varnades aldrig Sony för den jättelika IT-attacken, vilket berodde på att säkerhetstjänsten "inte kunde se allvaret" i planerna, säger en uppgiftslämnare.

I efterhand har utredare kommit fram till att de nordkoreanska hackarna ägnade mer än två månader åt att kartlägga filmbolagets datasystem före attacken.

– De var otroligt noggranna och tålmodiga, säger källan till tidningen.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

 

Mer om: Nordkorea Sony

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt