Upprop: Rädda Gigaset

2013-10-07 13:23  
Gigaset C430 Foto: Gigaset

Största ägaren av telefontillverkaren Gigaset, franska Mantra, uppmanar övriga ägare att rädda företaget från ett asiatiskt uppköp.

Hongkongbaserade företaget Pan Sutong planerar att via sitt dotterföretag Goldin Fund lägga beslag på den anrika tillverkaren av trådlösa telefoner, Gigaset, en gång ett varumärke i tyska Siemens telefonutbud.

Enligt Mantra tänker Pan Sutong köpa det lågt värderade Gigaset och använda varumärket för att lansera surfplattor (tablets) och smarta mobiltelefoner.

- Att kliva in på den marknaden vore katastrof, säger Mantrachefen Antoine Drean till Reuters. Vid en första anblick kan det låta lockande, men det finns andra aktörer som är bättre på dessa områden än Gigaset. Därmed hotas Gigasets varumärke, anser han.

Han vädjar nu till andra aktieägare att stoppa Pan Sutongs övertagande. Visserligen går Gigaset med förlust, men Antoine Drean hävdar att företaget är på rätt väg. Med ett asiatiskt övertagande skulle 1400 arbetstillfällen i Tyskland vara i fara.

Håkan Abrahamson

Mer om: Telefoni

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt