Uppgift: Iphone 8 blir rekorddyr

2017-08-25 08:11  
Apples vd Tim Cook. Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Skadlig kod för Mac ökar, microsoftanvändare rasande och Iphone 8 väntas bli väldigt dyr. Här är morgonens tekniknyheter.

Det kommer kännas i plånboken! Snart ska Apples nya flaggskepstelefon presenteras. Enligt källor till New York-times kommer den att bli väldigt kostsam. Priset sägs ligga på 999 dollar. Vad det sedan kommer att landa på i svenska kronor är svårt att säga, då Appleprodukter ofta är dyrare här jämfört med i USA.

Microsoftanvändare blev rasande när företaget ville påtvinga en uppdatering från Windows 8 till Windows 10. Uppdateringen i sig var bra, men sättet det gjordes på lämnade en bitter eftersmak. Nu har Microsoft lovat att aldrig mer tvinga sina användare till en uppdatering.

Skadlig kod i Mac ökar rejält. I en rapport från Malwarebytes konstateras att mängden skadlig kod har ökat med 230 procent över året. Kategorierna som ökat snabbast är "oönskade program" och skadlig annonsmjukvara. IT-säkerhetsföretaget tror att mängden skadlig kod för Apples datorer kommer fortsätta öka även under 2018.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt