Uppdatera din Iphone 3G till en 4.0

2010-06-22 10:37  
Foto: Lars Anders Karlberg

Iphones nya operativsystem iOS4 är här. Går att ladda ned på Iphone 3G.

I Sverige finns omkring en halv miljon Iphoneanvändare. För de med den senare modellen 3G och 3GS väntar nu en gemensam uppgift: att ladda ner iOS4. I går kväll släpptes nämligen uppdateringen till Iphones operativsystem.

Uppdateringen görs genom att koppla in Iphonen i datorn via usb och sätta på Itunes. För att uppdatering ska fungera krävs att man har modell 3G eller 3GS och att det senaste Itunes nedladdat. Sedan trycker man bara på uppdatera i Itunes på datorn. Cirka 20 minuter senare är Iphonen uppdaterad.

Det är framförallt två nya funktioner som gör uppdateringen värd besväret; multitasking och mappar.

Den som har mycket appar vet att det kan vara svårt att hitta rätt. Nu går det att organisera sig genom att till exempel ha alla spel i en mapp. En mapp kan innehålla högst 12 appar.

Uppdateringen innebär även att den som har 3GS kan ha igång flera program samtidigt, så kallad multitasking. Men det kräver att app-leverantören uppdaterar sina appar till 4.0.

Så gör du - tidningen Affärsvärlden har en enkel steg för steg-manual här

Jonas Melzer

Mer om: Iphone Itunes

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt