Twitter: Därför stoppar vi inte Donald Trump

2017-09-26 08:36  
Donald Trump ägnade helgen åt att mucka gräl med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Foto: AP Photo / Evan Vucci / TT

TEKNIKSVEPET. Trumps twittrande om Nordkorea får fler att kritisera Twitter. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Amerikanska presidenten Donald Trumps urballningar på Twitter är välkända vid det här laget. Efter helgens tweet där presidenten kallade Nordkoreas diktator för ”Little Rocket Man”, vilket den lille raketmannen tolkade som en krigsförklaring, blev kritiken mot Twitter ännu högljuddare över att kontot tillåts vara kvar trots att det bryter mot mediets regelverk.

Nu har Twitter tagit bladet från munnen och berättar att företaget inte bara utgår från om en kontohavare anses förmedla oacceptabla tweets när någon blockas, utan i det här fallet även tar hänsyn till nyhetsvärde och allmänhetens intresse för att följa - i det här fallet - USA:s president. Läs mer hos Mashable.

En ismassa på 26 kvadratkilometer har lossnat från Pine Island-glaciären i västra Antarktis, rapporterar Science Alert. Det är andra gången på två år som ett isberg av den storleksordningen lossnar från glaciären, vilket oroar forskare.

Nya operativsystemet Ios11 försämrar din batteritid rätt rejält, avslöjar arga användare. Läs mer hos Mashable.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt