Twitter-anställd raderade Trumps konto

2017-11-03 07:20  
Donald Trumps twitter-konto raderades för en stund. Med flit av en person som gjorde sin sista dag på företaget.

Under några minuter slocknade plötsligt det välanvända Twitterkontot tillhörande USA:s president Donald Trump. Bakom nedstängningen låg en anställd på företaget – som gjorde en minst sagt uppmärksammad sorti sin sista dag på jobbet.

"Ledsen, sidan existerar inte!" Det meddelandet mötte besökare till kontot @realDonaldTrump från och med omkring klockan 12 i natt svensk tid. Elva minuter förflöt innan det återaktiverades.

Twitter skyllde först på den mänskliga faktorn. Senare preciserade man sig:

"Vi har upptäckt att detta gjordes av en anställd på Twitters kundservice på den anställdes sista dag. Vi genomför en fullständig intern översyn."

Twitter: Ska inte kunna ske igen

Sociala medier-jätten lovar att vidta åtgärder för att det inte ska kunna ske igen.

Efter händelsen kunde presidenten twittra som vanligt igen, och gav snart ifrån sig ett inlägg om den stora skattereformen som Republikanerna i det amerikanska representanthuset föreslagit. Hittills har Trump, med 41,7 miljoner följare, dock lämnat avvaktiveringen okommenterad.

Vita huset har inte heller uttalat sig om det hela. Men händelsen väckte på andra håll muntra reaktioner.

"Trumps Twitter avvaktiverad i 11 minuter, och jag trodde plötsligt att vi hoppat tillbaka till den riktiga tiden där saker och ting inte är så jäkla absurda", twittrade Star Trek-skådespelaren George Takei.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt