Två svenska spel i Nokiagala

2008-10-20 12:35  

Prata med spöken i din mobiltelefon – det är ett av två svenska spelkoncept som nominerats till Nokias egen mobilspelsgala.

Totalt har tio spelutvecklare presenterats som kandidater till Nokias mobilspelstävling ”The mobile games innovation challenge”. Tävlingen skapades för att belöna särskilt innovativa spelidéer och i flera av årets bidrag ser man också hur nya spelmetoder använts.

Svenska ”A different game” bidrar med spelet Ghostwire som går ut på att man ska kommunicera med spöken. Spelet har inslag av augmented reality, ett grepp där själva mobilen/spelet lägger till virtuella inslag i verkligheten.

Jadestone, som redan finns representerade i N-gagemiljö med spelet Dirk Dagger and the fallen idol, finns också med bland de tio finalisterna. Melokey är ett musikspel där man lär sig låtar, spelar upp dem mot figurer i spelet och får, om man gör det bra, fans på köpet.

Den prissummorna till de tre främsta är 40 000, 20 000 och 10 000 euro. Vinnarna presenteras under Nokia games summit i Rom 29 oktober.

Roger Rosenlund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt