Två nya Iphones från Apple

2014-09-10 06:25  
Apples vd Tim Cook presenterade företagets två nya Iphones på tisdagkvällen. Foto: TT

En mobil på 4,7 tum och en på 5,5 tum presenterades av Apple under deras event på tisdagskvällen.<br/> – Största framsteget i Iphones historia, sa vd:n Tim Cook.

Förra veckan presenterade Samsung nya mobilmodeller – och trenden är tydlig: Jätteskärmar. Även Apple går stort i de senaste modellerna och under tisdagskvällen presenterade Apples vd Tim Cook två nya Iphones, uppger theverge.com.

Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Skärmarna på de nya modellerna är 4,7 respektive 5,5 tum stora.

Iphone 6 uppgavs ha upp till 50 gånger snabbare processor jämfört med den första Iphone från 2007.

Grafiken ska vara 84 gånger snabbare.

Båda modellerna kommer med NFC och ”Apple Pay”, tap-to-pay-system.

Designen hos Apples modeller har varierat under årens lopp. Från den första Iphonens rundade rygg till 5S platta utförande. Den här gången är första gången som Apple presenterar två olika storlekar av samma generations mobiler. Utmärkande för både Iphone 6 och Iphone 6 Plus är att glasfronten övergår i en böjd metallsida.

Iphone 6 Plus är Apples största modell någonsin med sin 5,5 tum stora skärm som har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Den är tunnare än 5S med sina 7,1 millimeter.

Iphone 6 är med skärmstorleken 4,7 tum mer lik andra mobiler på marknaden. Displayen har 1334 x 750 pixlar. Det kan jämföras med 5S som har 1136 x 640 pixlar.

Skärmen ska enligt Apple ha en extra hård skärm.

Frida Sjödin

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt