Trumps son hade kontakt med Wikileaks under valrörelsen

2017-11-14 13:51  
Donald Trump Junior, sonen till USA:s president, har publicerat korrespondens han hade med Wikileaks under valrörelsen. Foto: Phil McAuliffe / Polaris, Alamy

Sonen till USA:s president, Donald Trump Junior, har publicerat korrespondens han hade med Wikileaks under valrörelsen i en serie meddelanden på Twitter.

Offentliggörandet kommer efter att tidningen The Atlantic först rapporterat om konversationen, som skedde i form av privata meddelanden på mikrobloggen.

Underrättelsetjänsterna NSA, CIA och FBI hävdar att Ryssland försåg Wikileaks med information som hackats från Demokratiska partiet, något som Wikileaks förnekar.

Enligt den konversation som Trump junior publicerat skickade han tre kortfattade meddelanden till Wikileaks, bland annat med en fråga om en kommande läcka, bara dagar innan de stulna mejlen från Hillary Clintons kampanjledare John Podesta publicerades.

Wikileaks skrev flera gånger till Trump Junior och föreslog bland annat att han skulle lobba för Julian Assange som australisk ambassadör i USA.

Trump Junior har lämnat över korrespondensen till kongressens utredare och hans advokater anser att det inte finns några frågetecken.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt