Tiktok ber om mer tid i USA

2020-11-11 09:20  
Den kinesiskägda videoappen Tiktok har omkring 100 miljoner användare i USA. Foto: Kiichiro Sato/AP/TT

Ägarna bakom Tiktok ber en domstol i Washington att tillfälligt stoppa en order som hotar att lägga krokben för videoappen i USA.

Enligt ordern måste det kinesiska företaget Bytedance ha ändrat ägarstrukturen för Tiktok senast på torsdag. Tiktok uppger att man behöver mer tid eftersom man ännu inte fått tillräckligt med respons på sin föreslagna lösning.

Efter att nekats en förlängning av tidsfristen med 30 dagar säger man sig nu vara tvungen att gå till domstol för att få mer tid.

Trumpregeringen anklagar Bytedance för att ha direkta kopplingar till den kinesiska diktaturen och kräver, med hänvisning till nationell säkerhet, att företaget säljer Tiktoks verksamhet i USA om appen ska fortsätta få användas där.

Läs mer: Sociala medier efter döden ofta olöst fråga

Efter förhandlingar med flera amerikanska företag har Bytedance föreslagit ett avtal med amerikanska Oracle och Walmart. Positiva signaler har kommit från USA:s regering, som dock alltså ännu inte gett officiellt grönt ljus till lösningen.

Mer om: Tiktok USA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt