Telia Sonera: Det påverkar oss mest

2015-01-05 06:00  
Malin Frenning.

TEKNIKÅRET 2015. Malin Frenning, vd Telia Sonera i Sverige om vad Telia Sonera satsar på 2015.

Vad händer 2015 för just din verksamhet?

- I dagarna når vi 99 procents befolkningstäckning på 4g och under 2015 når vi även 90 procents yttäckning i Sverige.

- Vi fortsätter också utbyggnaden av fiber till främst villor. I dag kan vi erbjuda 1,1 miljoner svenskar fiber och fler ska det bli.

- Telia Healthcare kommer 2015 att ta nästa steg genom olika piloter, med uppkoppling mellan patient och kommun och landsting för att hantera enklare mätningar eller konsultationer online.

- Våra molnbaserade företagstjänster efterfrågas numera av både stora och små företag – den satsningen växlas upp under 2015.

Vad påverkar ditt område mest, på sikt?

- Den snabba utvecklingen av strömmad video som används mer och mer av våra kunder. För att möta den efterfrågan satsar vi bland annat 9 miljarder kronor i fiberutbyggnad fram till 2018.

Vad önskar du mest av allt för 2015?

- Nöjda kunder som rekommenderar Telia. Under 2014 har kundnöjdheten ökat betydligt för Telias del vilket vi är jätteglada över. Men vi kan ännu bättre och det ska kunderna kunna begära av oss.

Mer om: Telia Sonera

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt