Telia ”provar” nytt tak för datamängd till mobilkunder

2015-03-03 11:44  
En mobiltelefon som ringer utan sim-kort förbryllar Ny Tekniks läsare. Det är inte mobilen på bilden som nämns i artikeln. Foto: TT

Telia antar inte Tele2:s utmaning med höjda datatak i abonnemangen rakt av. Bolaget höjer i stället mängden data under en tvåmånaders kampanj för att utforska kundernas nya beteenden.

Många svenskar har det senaste året upptäckt att datamängden i mobilabonnemanget inte räckt månaden ut när de tittat på Netflix och Youtube. Tele2 höjde för drygt två veckor sedan datataken i sina abonnemang, som mest till 100 Gb i månaden.

Telias svar blir en kampanj där datamängden fördubblas, men bara till 9 april och som mest till 40 Gb. Befintliga kunder kan ta del av erbjudandet via Telias hemsida eller kundtjänst.

– Vi kör det som en kampanj i första läget och det är också ett sätt att känna av marknaden. Det är faktiskt otroligt få kunder som använder de största datamängderna. Vi vill erbjuda det kunderna vill ha och inte sådant som de aldrig använder, säger Hélène Barnekow, vice vd och kommersiell chef på TeliaSonera.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Telia abonnemang

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt