Telenors sms skickades till okända

2016-03-01 09:14  
Foto: Pixabay

Under natten och morgonen har det uppstått förvirring hos många av Telenors kunder. En uppdatering av systemet gjorde att massor av sms har kommit till fel mottagare.

På Telenors facebooksida kan man läsa inlägg från kunder vars sms aldrig har kommit fram eller som har fått mystiska meddelanden från okända nummer. En del är arga och frustrerade, andra skämtar om att detta är ett perfekt tillfälle att komma i kontakt med nya människor.

Det är fortfarande oklart hur många som drabbats av felskickningarna, Telenor skriver själva på Facebook att problemen uppstod i samband med en uppdatering.

På Telenors pressavdelning meddelar man vid tiotiden att problemet förhoppningsvis är löst, skriver Expressen, men att en de inte kan lova att inga fler sms kommer fel.

– Vi har genomfört en åtgärd och omdirigerat trafik för att lösa problemet. Men vi har en pågående utredning för att gå till botten med omfattningen och orsaken, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor Sverige till tidningen.

Torill Kornfeldt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL