Tele2 ökar datamängd till mobilkunder

2015-02-17 10:07  
En mobiltelefon som ringer utan sim-kort förbryllar Ny Tekniks läsare. Det är inte mobilen på bilden som nämns i artikeln. Foto: TT

Många mobilkunder klagar över att de redan mitt i månaden förbrukat datamängden i sina abonnemang. Några GB data räcker inte särskilt långt för den som vill titta på mycket streamad film och tv på den lilla skärmen.

Tele2 är först ut bland operatörerna att erbjuda privatabonnemang med 100 GB data.

Varenda spaning och undersökning pekar åt samma håll. Populära tjänster som Netflix och Viaplay, för att bara nämna ett par, har fått kundernas behov av mobildata att öka dramatiskt de senaste två åren. Operatörernas privatabonnemang har i många fall inte hängt med i den utvecklingen.

– Vi ser att våra kunders behov förändras ganska fort och framför allt de senaste 1-2 åren. Mobiltelefonen blir mer och mer det första skärmen man tittar på. För oss gäller det att ge kunderna ett värde och att de känner att de får mer data för pengarna, säger Thomas Ekman, vd för Tele2 som nu blir först ut att erbjuda ett privatabonnemang med 100 GB data.

Den självklara frågan är förstås: Klarar näten av det här?

– Vi har världens bästa nät i Sverige. Vi bygger hela tiden ut både kapacitet och täckning och det är ingen tvekan om att näten klarar det.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Tele2 abonnemang

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt