Digitalisering

Tele2 kastade ut Accenture

Tappade tålamodet.
Tappade tålamodet.

Accenture, en av de största it- och managementkonsultfirmorna i Sverige, har kastats ut från teleoperatören Tele2 efter att ha misslyckats med ett nytt faktureringssystem, rapporterar webbtidningen Realtid.se.

Publicerad

Accenture har haft i uppdrag att bygga ett så kallat billingsystem för hela Tele2-gruppen, som har verksamhet i 24 länder.
Accenture har haft 120 konsulter inkopplade på uppdraget som man tog i hård konkurrens med andra stora konsultföretag våren 2004.
Arbetet påbörjades för ett och ett halvt år sedan och meningen var att Accenture skulle bli klar med två länder i månaden och kunna avsluta uppdraget hösten 20005, berättar Realtid.se:s källor.
Samma källor säger att det varit ett kärvt samarbetsklimat hela tiden mellan Tele2 och Accenture, dels på grund av förseningarna, dels på grund av diskussioner om arvodena.
Accenture varit benhård på att debitera extra för tillkommande arbeten eftersom ursprungsofferten var väldigt snålt tilltagen.
I förra veckan fick Tele2 nog, rapporterar Realtid.se. Då kunde Tele2 konstatera att billingsystemet endast rullade i fem av de 24 länderna där man är verksam - och Accentures 120 konsulter åkte ut.
Billingssystemet går under namnet Singl.eView och är i princip samma system som Accenture tidigare installerat hos mobiloperatören 3.
Varken Tele2 eller Accenture vill kommentera Realtid.se:s uppgifter.