Techjättarna stoppar spridning av fejknyheter

2016-11-15 09:20  
Både Facebook och Google agerar för att stoppa fejkade nyheter. Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Google och Facebook stoppar betald spridning av fejkade nyheter. Läs ett urval av tekniknyheterna här!

Kritiken mot spridningen av fejkade nyheter via sökningar och sociala medier har nog inte gått någon obemärkt förbi. Sakkunniga pekar på att det varit en del i framgångarna för den nyvalda amerikanska presidenten Donald Trump. Nu stoppar Google möjligheten att köpa annonser för fejknyheter, skriver bland andra Engadget och Mashable. Under natten till i dag meddelade Facebook att företaget inför samma restriktioner som Google, enligt en artikel i Engadget.

Det rapporteras även om att Facebook-grundaren Mark Zuckerberg inte får fullt ut stöd ens från de egna anställda i påståendet att fejknyheter inte påverkade amerikanska valet. Cnet rapporterar att Facebookanställda har ledsnat på fejknyheterna och bildat en aktionsgrupp för att stoppa dem.

Amerikanska militären testar utrustning som effektivt stoppar en svärm av drönare, skriver Engadget.

Faraday Future har problem med att betala sina räkningar, vilket nu stoppar arbetet i elbilsföretagets amerikanska fabrik i Las Vegas. Det rapporterar Business Insider.

Apple kan stå i startgroparna för att satsa på egna smarta glasögon, rapporterar Mashable.

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Mer om: Facebook Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt