Teamet bakom Volvos kvinnobil prisas

2005-04-25 15:43  

Årets Andrépris går till designteamet på Volvo Personvagnar som utvecklade YCC, även kallad Kvinnobilen. Andrépriset delas ut av Patent- och registreringsverket.

YCC och designteamet
"Det är jätteroligt att se helt nya lösningar i en produkt man förväntar sig ska se ut på ett visst sätt, säger PRVs generaldirektör Gun Hellsvik, som delar ut priset till Volvoteamet i morgon.

Idén bakom YCC bygger på grundtesen att om du möter kvinnors förväntningar överträffar du mäns. Resultatet blev en bil för den moderna människan byggd av kvinnor.

YCC har utvecklats av ett kvinnligt team på Volvo Personvagnar och är ett förslag på hur framtida bilar kan se ut för att möta morgondagens krav.

Med Andrépriset vill PRV främja kreativa insatser som bidrar till förnyelse av näringslivet i Sverige. Det delas ut till någon som stimulerar förnyelse inom områdena industriell design, patent eller varumärke.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt