Symantec: Stäng av PC Anywhere bums!

2012-01-26 08:40  
Hackare har genom dataintrång kommit över källkoden till PC Anywhere.

Säkerhetsföretaget Symantec uppmanar användare av företagets programvara PC Anywhere att genast inaktivera den. Anledningen är att hackare kommit över källkoden genom dataintrång.

"Symantec rekommenderar för tillfället att inaktivera produkten tills Symantec släpper en slutgiltig uppsättning programuppdateringar som löser kända sårbarhetsrisker".

Det skriver säkerhetsföretaget i en nyligen släppt pdf med rekommendationer för säker användning av PC Anywhere,

Anledningen till uppmaningen är att någon lyckades komma över källkoden till en rad olika programvaror hos Symantec vid ett intrång så långt tillbaka som 2006. Sedan dess har de flesta av programvarorna byggts om men fortfarande kan just PC Anywhere vara sårbar för attacker som bygger på kunskap om källkoden.

PC Anywhere används för fjärrstyrning av datorer. För detta krävs att programmet är installerat både på datorn som styr och den som ska styras. Attacker kan exempelvis innebära att obehöriga lyckas starta en fjärrsession utan kunskap om de lösenord som krävs.

Ökad risk finns på datorer med version 12.0, 12.1, och 12.5 av programvaran.

Tidigare i januari hävdade en grupp hackare att man kommit över källkoden till Symantecs programvaror och att den snart skulle offentliggöras. Symantec meddelade i sin tur för en vecka sedan att den stulna koden kom från intrången 2006.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt