Svettigt värre med<br></br>Nokia 5500 Sport

2006-05-10 14:39  
Nokia 5500 Sport, den första i en kommande Nokia Sport-serie?

Om du redan nu lider av informationsutmattning är Nokias nya stöt- och vattentåliga smartphone för friskusar inget för dig.

Men om du verkligen längtar efter att kolla av dina sms på terränghojen eller löparspåret och samtidigt räkna stegen och kolla hur fort du springar kan Nokia 5500 Sport vara helt rätt.
"Nokia 5500 Sport kombinerar träningslust och sportanda med det senaste inom mobil kommunikation, skriver Oskar Södergren, produktmarknadschef på Nokia Skandinavien, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Den nya friskusnokian har ett skal av rostfritt stål och utanpå det gummibeläggning som gör att den tål både stötar, damm och vatten.

Den har fått många fler avancerade funktioner än föregångaren 5140i, bland annat programvaran "Text-to-Speech" som gör att man kan få sina sms upplästa i stället för att läsa dem på skärmen.

Den har 2-megapixelkamer, fm-radio, musikspelare, push-to-talk samt stegräknare med distans- och hastighetmätning.

Nokia framhåller att telefonen har tre lägen - "telefonläge för att vara anträffbar, musikläge för att varva ner eller upp och ett sportläge för att hjälpa dig att svettas ordentligt".

Telefonen börjar säljas under sommaren och kostar utan subvention någonstan mellan 4.500 och 5.000 kronor.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt