Sverige har tredje bäst bredband i världen

2017-03-09 16:18  
Foto: Alamy

Sydkorea har världens snabbaste bredband. Sverige klättrar på listan och har tagit tillbaka tredjeplatsen, men slås fortfarande av Norge.

Det visar en rapport från företaget Akamai som innehåller statistik från hela världen om uppkopplingshastigheter, utbyggnad av bredband och störningar på internet. Rapporten gäller för fjärde kvartalet 2016.

Den genomsnittliga hastigheten på bredband ökade i alla europeiska länder jämfört med föregående år – förutom i Ryssland. För Sveriges del har den genomsnittliga uppkopplingshastigheten ökad med 20 procent på ett år.

”Med tanke på den relativt låga befolkningstätheten i Sverige och Norge är det imponerande att våra länder ligger i topp. Den svenska regeringens bredbandsstrategi visar på vikten av att även invånarna i lands- och glesbygd får tillgång till snabbt bredband framöver”, säger Per Sterner, vd för Akamai i Norden, i ett pressmeddelande.

Mer om: bredband

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt