Sverige har Europas snabbaste nät

2015-12-17 09:43  
Foto: GGFOTO / Pixabay

Sverige har Europas snabbaste bredband och i den globala ligan är det bara Sydkorea som slår oss när det gäller genomsnittshastigheten för landets surfare.

När amerikanska Akamai mätte de genomsnittliga bredbandshastigheterna i världen för tredje kvartalet i år placerar sig Sverige som vanligt i toppskiktet. Svensken surfar snabbare än alla sina europeiska grannar, följd av Norge och Schweiz. Sett till hela världen har sydkoreanerna det bästa nätet.

Uppkopplingshastigheterna skiljer sig mycket mellan olika länder och regioner. Enligt Akamai är den globala medelhastigheten för bredbandsuppkopplingar 5,1 megabit per sekund. Det kan jämföras med Sydkoreas medelhastighet på 20,5 megabit per sekund och Sveriges på 17,4 megabit per sekund.

Sett till världsdelar så har Europa den högsta medelhastigheten för sina bredbandsuppkopplingar medan Asien har de högsta topparna när det gäller bredbandshastigheter.

Globalt sett fortsätter andelen människor som är uppkopplade med vad Akamai definierar som bredband att öka. I den senaste undersökningen är det 65 procent av de som kopplar upp sig mot nätet som gör det med en hastighet på minst 4 megabit per sekund.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt