Sverige bäst på billigt bredband

2016-02-12 10:12  
Foto: Pixabay

Sverige ligger bra till när det gäller pris på både fast och mobilt bredband. Det påstår PTS i en rapport.

När tillsynsmyndigheten PTS jämför Sveriges bredbandspriser med priserna i elva andra OECD-länder står sig de svenska priserna bra i konkurrensen. Om man tittar på fast bredbandsuppkoppling är Sverige till och med bäst i klassen med ett erbjudande på 182 kronor för en bredbandsuppkoppling på minst 100 megabit per sekund. Som jämförelse kan nämnas att motsvarande erbjudande i våra grannländer Norge och Danmark är mer än dubbelt så dyra.

När det gäller mobilt bredband hamnar Sverige på en fjärde plats i listan, slaget av bland annat Finland. För abonnemang som innehåller båda data och prat hamnar Sverige på en andra plats, även här slaget av Finland. Här noterar dock PTS att det skett en rejäl sänkning, 41 procent, av priset i Sverige för typabonnemanget som innehåller 2 gigabyte surf och 100 samtal.

 

  

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL