Svenskarna nöjda med tv-strömningstjänster

2017-11-06 16:55  
Foto: Ian G Dagnall / Alamy

Svenskarna är överlag nöjda med sina strömningstjänster för tv. Mer än hälften av användarna tycker att tjänsterna är fullgoda ersättare till traditionell tv, enligt en kundundersökning.

Alla aktörer i undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) får godkända betyg för bildkvalitet och stabilitet.

Betyget för hela branschen ligger på 67,1, vilket är bättre än betyget 63,8 som digital-tv-branschen fick i en undersökning från samma organisation i förra veckan.

HBO:s innehåll fick högst betyg av sina kunder, men i Norge är kunderna ännu mer nöjda.

”Vi har genomfört motsvarande studie i Norge och där ligger resultaten betydligt högre än i Sverige”, säger Johan Parmler, vd för SKI, i ett pressmeddelande.

I den yngsta kundgruppen, upp till 29 år, tycker 69 procent att strömningstjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv. I den äldsta kundgruppen, från 60 år och uppåt anser 59 procent samma sak.

I åldersgrupperna däremellan, 30–44 år och 45–59 år, tycker 58 respektive 42 procent att strömningsjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv.

Strömningstjänsterna

Mätningen bygger på telefonintervjuer med kunder under oktober månad. Nöjdhet mäts genom ett index: mellan 0 och 100. Ju högre index desto nöjdare kunder:

Operatör och betyg:

HBO 68,3

Netflix 67,7

C More 66,7

Viaplay 66,0

Övriga 64,0

Branschen 67,1

Källa: Svenskt Kvalitetsindex

Mer om: Strömning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt