Svenska i toppen för Pirates

2014-03-24 11:09  

Svenska piratpolitikern Amelia Andersdotter kommer att leda det nya europeiska piratpartiet, Pirates.

Amelia Andersdotter, som sedan 2011 är ledamot av i Europaparlamentet för svenska piratpartiet, valdes i fredags till den hittills första ordföranden för det nya europeiska piratpartiet, kallat Pirates.

Det skedde vid ett möte i Bryssel, där omkring 300 delegater från 20 olika länder, lade grunden för partiet.

Partiet ska jobba tvärs över landsgränserna i Europa med frågor som rör mänskliga rättigheter på det digitala området, exempelvis nätneutralitet, copyright-reformer och öppenhetsreformer, enligt dess manifest.

Det europeiska piratpartiet, skriver i ett pressmeddelande, att man kommer att strida mot " det kalla cyberkrig som drivs av näringslivsintressen och utländska militära underrättelsetjänster, och som hotar öppenheten, medför drakonisk övervakning och lagstiftning och begränsar yttrandefriheten och rätten till information".

Amelia Andersdotter är 26 år, från Uppsala och är bland annat medlem av EU-parlamentets utskott för industrifrågor, forskning och energi, Itre.

 

Mer om: Piratpartiet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt