Svenska Grin gör spel för Warner Bros

2008-11-21 08:52  
Grin logotyp

Svenska spelutvecklarna Grin sätter guldtänderna i ett nytt stort filmlicensspel. Nästa uppdrag blir en interaktiv variant av Terminator Salvation i samarbete med Warner Bros.

Licensspel har länge funnits som en del av marknadsföringen för filmer. Men spelen har oftast bedömts som hellre än bra av både kritiker och publik. Låg budget och ambition har speglat av sig i slutprodukterna.

Det här är en attityd som ändrats i den boomande spelmarknaden. Cliff Plumer, tekniskt ansvarig på specialeffektföretaget Digital Domains har beskrivit det som: En bra film utan ett bra spel är en förlorad möjlighet.

Grin, som är aktuella med spelen Bionic Commando och licenstiteln till storfilmen Wanted skördar nu frukterna av den förändringen. I går berättade Warner Bros interactive entertainment att filmen Terminator Salvation får ”ett komplement” i form av ”Terminator Salvation – The videogame. Och att det blir en filmisk spelupplevelse.

I filmens huvudroller finns storstjärnor som Christian Bale och Helena Bonham Carter. Om någon av dem också ska medverka med till exempel röstpålägg, som Judy Dench gör i nya Bond-spelet Quantum of Solace, är dock oklart i skrivande stund.

Roger Rosenlund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt