Svensk tamagotchi bjuder upp till dans

2008-05-20 23:00  

En digital danspartner på ett rep runt kroppen <br></br>- Body Bug kan bli en ny helsvensk fluga på spelmarknaden.I höst planeras den första serien vara i produktion.

Att Sverige är en världsnation när det gäller utveckling av interaktiv underhållning är väl känt. Tillverkning av ren hårdvara är mer sällsynt.

Body Bug är ett undantag som har sin bakgrund i Jin Moens dubbla karriär. Hon är civilingenjör i teknisk fysik med ex-jobb inom haptikgränssnitt, men hon är också utbildad danspedagog från Danshögskolan.

- Vi vill göra en produkt som inte bara är en spelkonsol, utan som kan utvecklas på samma sätt som en tamagotchi. Ett digitalt husdjur som kan röra på sig. Samtidigt ska den vara snygg att bära på sig som accessoar, säger Jin Moen.

Body Bug är stor som en tennisboll och lever sitt liv på ett rep som du fäster på kroppen. Den reagerar om den känner av andra "bodybuggar" i sin närhet och den frodas när du leker och dansar med den.

Det kan ske på flera olika sätt. Om man rycker i och lutar tråden enligt givna mönster löser man en uppgift och kan få poäng registrerade när den sedan kopplas upp på hemsidan. Där ges också en rikligare illustrerad bild av den enskilda "buggens" personlighet och där kan man tanka ner nya uppdrag. Enheten har även en liten skärm för mer traditionella spel.

I dag stirrar Body Bug rakt fram, men i kommande versioner ska den uttrycka känslor med ögonen. En svensk partner är kontrakterad för produktionen, som ska starta i höst. Priset i konsumentled är inte fastställt, men Marie P Björkman, företagets andra grundare, säger att det är en "premiumprodukt" och inte en billig leksak.

Body Bug

* Body Bug styrs med rörelser som registreras av en rörelsesensor. Den svarar genom att klättra upp och ner på sitt rep med hjälp av en inbyggd motor.

* Body Bug-konceptet togs fram inom Jin Moens doktorsavhandling i människa-datorinteraktion vid KTH och utvecklas nu vidare av bolaget Movinto Fun.

* Body Bugs första målgrupp är stilmedvetna, unga tjejer.

Movinto Fun

* Ort: Stockholm.

* Grundat: 2007.

* Anställda: Grundarna samt inhyrda konsulter.

* Riskkapital: Cirka 4 miljoner från privata investerare.

* Patent: Sökt.

Roger Rosenlund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt