Surfplatta lika säker som Merkels mobil

2015-03-16 10:58  
Secutablet från tyska Secusmart ska göra surfande säkert. Foto: Secusmart

Secusmart som förra året blev känt för att skydda Angela Merkel från avlyssning visar på Cebit-mässan en säker surfplatta.

Sedan amerikanska NSA uppgetts ha avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkels mobil försågs hon med en Blackberry med säkerhetsprogramvaran Secusuite från tyska Secusmart.

I samma veva köpte kanadensiska Blackberry Secusmart, som nu är ett dotterbolag.

På årets Cebit-mässa i Hannover går Secusmart vidare och erbjuder nu en skyddad surfplatta som med sin krypteringsnyckel ändå ska göra det möjligt att säkert använda tjänster som Facebook Twitter, Youtube etc.

Plattan baseras på Samsung Tab S10.5 och operativsystemet Android. Secusmart använder en modifierad form av krypteringsprogrammet Secusuite, som utvecklats tillsammans med IBM, för denna surfplatta. Det kommer endast erbjudas för den modell av surfplatta, uppger Hans-Christoph Quelle, vd för Secusmart.

Surplattan ska finnas till försäljning i sommar. En prövning av tyska säkerhetstjänsten väntas bli klar först i slutet av året. Priset anges till drygt 20000 kronor.

 

Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Håkan Abrahamson

Mer om: Avlyssning Merkel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt