Superminnet sparar dina data för evigt

2016-02-17 07:29  

TEKNIKSVEPET. Forskarnas ”5d-minne” ska göra det möjligt att spara data för evigt. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här.

Här är superminnet som kan revolutionera framtiden för datalagring, rapporterar bland andra Mashable och Engadget. Forskare vid Southampton's Optical Research Center, som har använt sig av laser och nanoteknik, hävdar att deras innovation gör det möjligt att spara data för evigt. Se forskarnas film om minnet här ovanför.

 

Ett nytt system ska minska risken för att en robot ger en överväldigande mängd information till sina mänskliga arbetskamrater. Det i sig kan kraftigt öka möjligheten att få fungerande människa-robot-arbetsgrupper, menar forskare vid MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory. Läs mer hos MIT News.

 

Smarta armband kan översätta teckenspråk med ett program som identifierar rörelsemönstren. Det menar forskare vid University of Arizona, skriver MIT Technology review.

 

Billigare versioner av Samsung-telefoner kommer att få både mindre och mer kraftfulla Exynos-chips, rapporterar Engadget.

 

Anonymous har läckt personlig data för mer än tusen myndighetsanställda i Sydafrika, rapporterar International Business Times. Hackernätverket hävdar att det ska ses som en protest mot barnarbete, korruption och internetcensur i den afrikanska kontintenten.

  

Gilla Ny Teknik på Facebook

   

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL