Superfjärrkontrollen som ersätter alla andra

2015-02-19 09:21  
Fjärrkontrollen ser ut som en smart mobiltelefon. Foto: Ray enterprises

Ray Super Remote heter fjärrkontrollen som ersätter alla andra i hemmet, och som dessutom lär sig vad du gillar.

Inte helt olik en smart mobiltelefon är den fjärrkontroll från Ray Enterprises i New York. Man sköter hemmets alla underhållningsapparater från kontrollens pekskärm.

Den ska kunna manövrera mer än 200 000 apparater som tv-apparater, kabel-tv-mottagare, optiska spelare, spelkonsoler och strömningstjänster, exempelvis Apple TV.

Ray Enterprises vd David Skokna säger till nyhetsbyrån ap att undersökningar visar mängden med olika fjärrkontroller irriterar användarna mest.

Försäljningen kommer inte att starta förrän i maj, men det går att boka superfjärren redan nu på företagets webbplats. Priset är väl tilltaget, 199 dollar.

Men då får man en fjärrkontroll som lär sig vilket programutbud användare gillar mest, och visar förslag på den fem tum stora skärmen. Den kan även styra Googles Nest-termostat.

För att fungera behövs både wifi och betal-tv-box. De laddbara batterierna klarar tio dygns användning mellan laddningarna.Följ Ny Teknik på Facebook!

Håkan Abrahamson

Mer om: Fjärrkontroll

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt